Три инхалатора дариха на отделението по педиатрия в МБАЛ - Добрич в рамките на ученическа инициатива. Тя е на възпитаници от IV клас към Обединено училище " Добри Войников“ в с. Победа, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Дарението включва инхалатори "BABYHALER“ и различни настолни игри, съобщават от лечебнот о заведение.

Средствата са събрани от сурвакане по повод ромската Нова година и от организиран Коледен базар в училището. Поради епидемичната обстановка в страната учениците не са имали възможност да посетят малките пациенти в отделението и да споделят своето вълнение и съпричастност. Дарението е прието с благодарност от Румяна Куманова, главна медицинска сестра на МБАЛ – Добрич и Милена Георгиева, старша медицинска сестра в отделението по педиатрия.

Продължава и друга инициатива в подкрепа на добричката болница - за закупуване на операционна маса за нуждите на акушеро-гинекологично отделение. Инициативата беше оповестена още в края на миналата година от Сдружение "Заедно правим добрини“.

Дарителската им сметка е:

IBAN: BG98 UBBS 8002 1081 3659 40

BIC: UBBSBGSF

Жулиета НИКОЛОВА