За поредна година в лесопарк "Хисарлъка“ над Кюстендил ще се проведе фестивалът "Хисарлъка Experience“. В интервю за "Фокус“ един от организаторите Борислава Крумова посочи, че събитието започва днес и ще продължи на 8 и 9 юли. Входът е свободен. Фестивала се финансира от община Кюстендил, а домакин е сдружението по туризъм.

"Хисарлъка Experience" събира старо и ново в невероятно преживяване. Красотата на старинните забележителности, преплетена с модерните технологии, са чудесна предпоставка всеки да прекара един красив ден в природата. В горещите юлски дни сред старите каменни стени на крепостта ще се носи емоцията на модерната българска музика.

На фестивала ще има базар, където посетителите ще намерят ръчно изработени изделия, направени с майсторство от талантливи млади занаятчии. Изложби от талантливи артисти ще допълнят изживяването и ще покажат красотата на ръчната работа. Всички ще се потопят в едно неповторимо преживяване, където миналото и настоящето се сливат в едно.  

Работилниците ще направят дните по време на фестивала по-разнообразни от всякога. За всекиго по нещо. Ще има рисуване с акварел, декорация с бои и спрей, работилница за оригами, рисуване с пирограф. Подготвени са игри за малки и големи.

Венцеслав ИЛЧЕВ