Три тежки пътнотранспортни произшествия са настъпили на територията на Великотърновска област в последните три дни. При един от инцидентите има и загинал, предаде кореспондент на "Фокус“.

Първата сериозна катастрофа е от петък. При нея е пострадал 77-годишен мъж от Свищов, който е загубил контрол над електрическия велосипед, който е управлявал. Раненият е настанен за лечение в плевенска болница с опасност за живота, с хематом на мозъка, фрактура в областта на главата и охлузни рани по тялото.

По случая се води досъдебно производство.

На следващия ден – на Черешова задушница млад шофьор помете 73-годишна пешеходка във Велико Търново и я уби на място. Мъжът е на 24 години от село Беляковец, пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

При трети инцидент, случил се около 16:00 часа вчера в района на Полски Тръмбеш, бе тежко ранен 62-годишен мъж от Русе. По първоначална информация водачът е загубил управление над автомобила, излиза от пътното платно и се блъска в дърво. Късно снощи той бе транспортиран с медицински хеликоптер до "Пирогов“ заради тежките си травми.

Съпругата му е пътувала на предната седалка е с повърхностни наранявания и след преглед е освободена за домашно лечение. При проверка на щофьора за употреба на алкохол, пробата е отрицателна.