Задържаха под стража 35-годишен мъж за държане на наркотични вещества. Мъжът е арестуван по искане на Районната прокуратура във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“.

П.Д. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 14 декември в обитаваното от него жилище във Велико Търново, без надлежно разрешително (изискващо се съгласно разпоредбата на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и на Наредбата за условията и реда за разрешаване на дейностите по ЗКНВП ) държал високорискови наркотични вещества - канабис, разпределен в шест отделни обекта с общо количество 241 гр., на стойност 4 820 лв.

"Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на обвиняемия, като е налице опасност да се укрие и да извърши престъпления, поради което Районна прокуратура–Велико Търново е внесла в Районен съд-Велико Търново искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража“, уточняват от прокуратурата.

На 18 декември с определение на Районен съд -Велико Търново, по отношение на обвиняемия П. Д. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Разследването по делото продължава.