Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград започва новия театрален сезон с вълнуващи събития, предаде репортер на "Фокус".

На 19 септември театърът ще вземе участие в 28-то издание на Есенния театрален фестивал “Сцена на кръстопът" със спектакъла "Метаморфози“ по Овидий, режисьор Стайко Мурджев.

На 24 септември актьорите Калин Врачански, Станка Калчева, Радена Вълканова и Христина Джурова ще бъдат част от тазгодишното издание на Есенен театрален салон в град Сливен със спектакъла "Съмнение“ от Дж. Патрик Шанли, режисьор Стайко Мурджев.

През новия сезон Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград ще покани зрителите да се потопят в магията на едно от емблематичните произведения на българската литература. Дългоочакваната премиера на спектакъла "Железният светилник“ от Димитър Талев, режисьор Калин Ангелов ще бъде на 9 октомври. 

На 25 октомври спектакълът "Съмнение“ ще вземе участие на 44-то издание на "Борини театрални дни“ в град Враня, Сърбия. Международният фестивал ще посрещне гости от България, Сърбия и Хърватия. 

През ноември очаквайте третото издание на Балканския театрален фестивал.