Третокласници от ОУ "Н. Й. Вапцаров“ са новите членове на Детското полицейско управление в Ботевград, съобщиха от ОДМВР-София. Доброволците бяха посрещнати тържествено в сградата на РУ-Ботевград за старта на превантивната програма. Инспектор "Пътен контрол" Димитър Доков, инспектор Лили Любомирова и младши автоконтрольор Преслава Иванова приветстваха малките си колеги" с добре дошли и в рамките на първото занятие ги запознаха с дейността на полицията. 

Децата научиха разликата между полицай и пътен полицай, запознаха се най-общо със задачите, които изпълняват служителите от охранителна и пътна полиция. С нескрито любопитство малчуганите разгледаха оборудването на един патрулен автомобил, техническите средства за заснемане на скорост и за тестване на водачите за употреба на алкохол, различните атрибути, използвани от униформените при масови нарушения на обществения ред– белезници, каски, щитове, бронежилетки. 

За финал полицейските служители раздадоха на децата специално изработени за тях тефтери, които да използват по време на предстоящите занимания на детското управление.