Доставени бяха ролките със специализирана хартия за машинно гласуване за област Благоевград, предназначени за изборите за народни представители на 27 октомври. 

Те ще бъдат съхранявани в помещение в Централен склад на "ВиК“ ЕООД Благоевград, в което от 16.10. 2024 г. се съхраняват и устройствата за видеонаблюдение, като помещението от същия ден е под охрана от служители на ОД на МВР-Благоевград.

Общо 884 ролки бяха приети от областния управител Георги Динев и упълномощени служители на Областна администрация Благоевград, и представители на Районна избирателна комисия - Благоевград. 

"На тези избори не е предвиден резерв на ролки със специализирана хартия за машинно гласуване, който да бъде съхраняван в Областна администрация Благоевград и всички получени ще бъдат разпределени по общините, за да бъдат предадени на секциите, в които ще се гласува с машина“, уточни главният секретар на Областна администрация Веска Костадинова. В област Благоевград с машини ще се гласува в 442 секции.

Ролките ще бъдат предадени на общините по график след получаването на бюлетините и изборните книжа, които под охрана ще бъдат доставени на 21.10.2024 г. (понеделник) и разпределени по 14-те общини в областта на 24.10.2024 г.