Взехме лесна победа над отбора на "Раховец", но има още много неща, върху които трябва да работим, за да сме конкурентни на по-силните съперници. Това коментира след успеха на "Шумен 61" над "Раховец 2008" – 41:22 (на полувремето 19:10), треньорът на хандбалния вицешампион на България Никола Карастоянов. Двубоят от петия кръг в елита при мъжете се игра в "Арена Бяла".

В изминалия мач Карастоянов заложи на младите състезатели в отбора на "Шумен 61". "Концентрацията ни не беше на необходимото ниво. Спечелихме срещу лесен съперник, който игра с още по-млади играчи. И в тази среща си пролича още колко много трябва да работим. Имаше и позитивни, и негативни моменти – трябва да си направим изводите и да продължим да се развиваме", добави Карастоянов.

Според него за да се преборят за финалната четворка, подопечните му трябва да са по-конкурентни на силните съперници в мъжкия хандбален елит.

"Срещу противник от ранга на "Раховец" не трябваше да допускаме толкова грешки. И двамата ни вратари играха слабо. В следващия кръг гостуваме на "Чардафон" в Габрово, а след това ни чака много труден мач с "Фрегата" в Шумен. Бургазлии са абсолютни фаворити за челните места в шампионата", обобщи Карастоянов.

Срещу "Раховец 2008" отборът на "Шумен 61" игра в състав – Стефанов, Жечев – 6, Негованов – 1, Симеонов, Сали – 11, Ал. Димитров – 7, Савов – 1, Хасанов, Евтимов – 4, Пламенов – 2, Каников, Грозев – 9.