От днес във Варна започват големи ВиК проекти на ключови пътни участъци в града. Дейностите са свързани с подобряване на водния цикъл на Варна и ще продължат близо две години. Строителните дейности обаче ще затруднят трафика на много места в града. Какви обходни маршрути са предвидени и има ли опасност да настане поредният транспортен хаос във Варна?

"През целия период, в който се строи в този участък организацията на движението предвижда частично затваряне на бул. "Владислав Варненчик" и пълно затваряне на участъци от булевард "Република", заяви пред БНТ инж. Пламен Китипов - зам.кмет на община Варна.

Четири са етапите по реорганизация на движението, които са съобразени с възможностите на строителя и минимална намеса в трафика. По бул."Варненчик" през цялото време на ремонтните дейности ще бъде отворено едното платно за движение, съобщиха от общината.

Ремонтът е предвидено да отнеме 4 месеца, като всеки един от етапите е приблизително около месец. Проблем ще има за тежкотоварния трафик. Промяна в маршрутите на градския транспорт няма да има, заяви инж. Пламен Китипов, но ще има такава за местоположението и достъпа до някои от спирките.