През месец декември на изминалата 2023 година се проведоха Общи събрания на факултетите и колежа на Тракийския университет, съобщиха за "Фокус" от висшето учебно заведение. Събранията си избраха декани и директори, както и факултетни съвети. Новоизбраните (преизбраните), както и факултетните съвети имат 4-годишен мандат на управление.

Начело на Аграрния факултет застава проф. Диян Георгиев, автор на 2 учебника по "Екология“, 2 ръководства за теренна и лабораторна работа по "Екология и опазване на екосистемите“, 2 монографии и две книги. Води дисциплините: Екология; Екология и опазване на околната среда; Опазване и използване на биологичните ресурси; Морска екология; Херпетология; Екологични аспекти на животновъдството. Водещ на МП (Магистърска програма) "Екология на селищни системи“ в специалност ЕООС. Бил е на специализации и обмяна на опит Украйна; Румъния; Холандия и Германия.

Доц. Лазарин Лазаров е новият декан на Ветеринарномедицински факултет. Членство в международни организации: International Association for the Conservation of Animal Breeds in the Danubian Region (DAGENE). Автор и съавтор на множество научни трудова, статии и публикации.

Проф. д-р Юлиан Ананиев беше преизбран за декан на Медицинския факултет. Има научни интереси в областта на онкопатологията и по-специално изследването на клетъчни и молекулни маркери в развитието на стомашни и други неоплазми. Има публикувани 93 статии в Scopus и Web of science и над 670 цитирания. Притежава няколко следдипломни квалификации по “Нефропатология" и “Кардиопатология" проведени, както в страната, така и във Великобритания, Унгария и Испания. През последните пет години е член на Националния експертен борд по Обща и клинична патология към Министерство на здравеопазването, консултант е по “Нефропатология" на редица университетски болници в София, Пловдив, Плевен, както и на ВМА-София.

 

Доц. Павлина Тенева е новият директор на Медицинския колеж. Повече от 10 години работи като медицински лаборант в Клинична лаборатория в УМБАЛ Стара Загора – ЕАД Стара Загора, Медицински комплекс Берое – Стара Загора и ТДКЦ Стара Загора ЕООД. През 2009 г. е назначена за преподавател в Медицински колеж, от 2016 заема длъжност старши преподавател, а от началото на 2020 до декември 2023 е заместник – директор на Медицински колеж при ТрУ. Основните и професионални и научни интереси са в областта на управление на здравните грижи, обществено здраве, и клинична лаборатория. Член е на БАПЗГ и е председател на дружеството към МК.

Начело на Педагогическия факултет застава проф. Ани Златева. Съавтор е на методичеки ръководства, книги за учителя, учебни помагала в детската градина на издателство "Булвест“. Активно работи в областта на скулптурата и е участник в над 35 международни скулпрурни проекта, сред които Veluws Zandsculpturenfestijn в Гардерен, Холандия, Sandland International Antalya Sand Sculpture Festival в Анталия, Р. Турция, Presepe di Sabbia Rimini в Римини, Италия, Hiekkalinna, Lappeenranta, Финландия, ри Zandverhalen в Елбург, Холандия и др

Начело на Стопанския факултет застава доц. д-р Николай Пенев. През 2008 г. защитава успешно докторската си дисертация по икономика в областта на счетоводната отчетност, финансите и банковото дело. Професионалното му развитие започва през 2006 г. и е свързано с преподавателска и научна дейност в български университети. Използва френски, английски и руски езици. Последователно заема длъжностите асистент, главен асистент, като от 2013 г. е доцент по счетоводна отчетност, доктор по икономика в Стопанския факултет на Тракийския университет. Специализирал е във Франция, Германия, Турция и др.

Проф. Ваня Стойкова е преизбрана за декан на Факултет "Техника и технологии“ – Ямбол. Научноизследователската й дейност е в областта на иновативни образователни технологии, компютърни системи и мрежи, автоматизирани системи за измерване, обработка на информация и управление и др. Автор е на над 80 публикации и има над 90 цитирания, вкл. в научни издания, реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни. Ръководител и участник и на научни проекти, член на организационни и научни комитети на научни конференции, член на редакционна колегия на научно списание, член на национални и международни научни и професионални организации.