Само три контейнера за смет тип "бобър“ за 500 семейства?! Това е положението със сметосъбирането за хората, живеещи в големия блок на комплекс Гербера 2, в микрорйон А 12 на най-младия пловдивски район. С тях днес се срещна кандидатът за кмет на района Анелия Кирова, заедно с кандидатите за общински съветници от листата на "БСП за България“ Диана Димитрова, Румен Мутреников, Ердуан Файтин и председателя на РПЩ-Тракия Васил Сотиров.

"За липсата на достатъчно "бобри“ за боклук е необходимо да се обърнете писмено към районната администрация, която от своя страна, трябва да поръча доставката им на ОП "Чистота", посъветва гражданите Кирова.

Живеещите там са новодомци и още млади семейства продължават да се нанасят в блока. Хората споделиха притесненията си, че в квартала не разполагат с детска ясла, нито наблизо в околните има такава, а нуждаещите се малки деца само в комплекса са над 100.

Ситуацията с паркирането също ги притеснява и самите те имат предложение как може да се реши този въпрос пред техния блок. Проблемът се влошава и от последната спирка на градски транспорт по линиите на автобусите с номера 66, 29 и 9, която е буквално пред входовете им и живеещите не могат да си приберат автомобилите.