Трафикът от тежкотоварни в посока на “Дунав мост 2 " към Видин е интензивен. Образувани са километрични опашки от чакащи автомобили, както на българска страна, така и на румънска. За това информира Фейсбук страницата "Дунав мост 2 и Надлак“. Цветозар Пелков е написал към 12 ч. днес :“ Четири часа-километър и половина. В общи линии-закуска, обяд, вечеря“. А неговият колега Веселин Славов, който е на румънска територия, в района на Maglavit, окръг Долж, е определил дългото чакане като "Купон в неделя. От кръговото на който започва "Дунавското хоро“.

Към 12:30  ч. опашката  на околовръстния път в посока граничния пункт е над 10 километра и в момента на опашката шофьорите чака повече от 18 часа. Струпването на  автомобилите, създава напрежение сред чакащите, затруднява се и трафикът на леки автомобили, както и на влизащите във Видин моторни средства, които не пътуват към моста, предаде репортер на "Фокус“.

На граничния пункт между Румъния и България работят и шестте платна, но независимо от това  проверката отнеме време и трафикът не намалява, коментират пътуващи. Решението според работещите на граничния пункт за ускоряване преминаването е по бързото приемане на двете страни-Румъния и България в Шанген.

Спирането на ферибота при Оряхово-Бекет, поради ниското ниво на река Дунав, допълнително увеличава трафикът от МПС към "Дунав мост 2“. Част от трафика се спира в района на Монтана, където шофьорите са принудени за изчакат.