Традиционната коледна среща с децата, на които кметът Тодор Попов е настойник, се проведе в Комплекса за социални услуги на бул. "Александyр Стамболийски". Това съобщиха от Общината. На поканата за среща се отзоваха почти всички 15 деца, с изключение на едно, което има уважителни причини. Те получиха парична помощ за празниците.

"Бъдете здрави и ученолюбиви, защото това ще ви даде базата за едно по-добро равнище", каза кметът. "Четете – сега има много информация, а днес успяват тези, които са по-последователни и по-иновативни. Не се страхувайте да се сблъскате със страховете и желанията си, но ако нямате стремеж да изпълнявате желанията си, те ще си останат само желания. Материалната помощ е важна, но по-важно е човек във важни моменти да намери съпричастност, разбиране, добра дума, мотивация. Има един стар израз, че най-скъпите неща на света са безплатни – слънцето, въздуха, любовта, приятелството... Затова бъдете хора и не забравяйте това!", посочи той.

Кметът пожела още: "Да не се пречупва никога надеждата, че следващата година ще е по-добра и стремежа нещата да се случват по-добре. А те ще се случват по-добре, ако ние си ги случим. Моята баба навремето казваше: "Късмет, късмет, ама както си го накъсметиш!", затова накъсметвайте!".

Кметът специално поздрави и служителите на Комплекса за социални услуги и директорката на общинската дирекция, Димитрия Церова, за това, че вече толкова години в Община Пазарджик социалните услуги са на високо ниво.

Екипът на Комплекса за социални услуги беше подготвил почерпка и музикална празнична програма за гостенчетата.