Този уикенд ще бъде последният работен ден на лифтовете на Витоша за този сезон, след което съоръженията влизат в профилактика до началото на зимата. През целия летен сезон на Витоша, всеки уикенд работиха 3 лифта – Кабинков лифт Симеоново, Витошко лале 1 и Витошко лале 2 и се радваха на засилен интерес от софиянци и гостите на града. Сезон лято 2023 протече под наслов "Преоткрий Витоша", а хиляди столичани се възползваха от предлаганите услуги и прекарваха свободното си време на прохлада в планината. Освен софиянци, през цялото лято, рекорден брой чуждестранни граждани от всички краища на света посетиха Витоша и останаха запленени от красотата и възможностите за спорт и отдих, които тя предлага. 

За първи път това лято, след повече от 10 годишна пауза, в кабинковия лифт се допускаше качване с велосипеди, а на двете линии на открития лифт "Витошко лале" бяха поставени куки за по-лесно превозване на колелата. 

Друга новост беше специалната "МТБ" карта, заредена с неограничен брой качвания с трите лифта в рамките на деня, която беше в продажба през цялото лято. Това доведе до сериозен интерес и стотици колоездачи от България и чужбина се възползваха всеки уикенд от възможностите, които Витоша предлага за планинско колоездене. Голяма част от пътеките в района бяха облагородени, а новото специализирано трасе за спускане "Лалето" прие и първото си състезание със сериозно международно участие!