Отпадъците от различна човешка дейност за съжаление са честа картинка край селата, горите, неохраняемите плажове във Варненско. Но микросметище в града и то на метри от един от символите на морската столица – катедралния храм "Св. Успение Богородично", може да погнуси дори и най-непретенциозните хора.

Боклуците се намират в малка горичка край булевард "Христо Ботев“ - срещу бензиностанцията на "Погребите", предаде репортер на "Фокус".

"Сега е зимно време, растителността я няма и самораслата гора разкрива тайните си. Лятото – когато всичко е раззеленено, боклуците не се виждат, но мястото е змиярник. Само разни индивиди, любители на любовта на открито, се осмеляват да се наврат в храсталаците", разказват живеещите в района.

"Надяваме се, че новата кметска управа ще погледне и към такива запустели с годините мини горички в града. Нашата не е единствена във Варна. Повечето са като нея с отпадъци навсякъде. Надяваме се да доживеем да я видим с алейки, с пейчици, но и почистването й на първо време ще свърши много добра работа", мечтаят хората.