Пловдивският Окръжен съд направи днес четвърти пореден неуспешен опит да стартира делото срещу Румен Костадинов Димитров, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост, като освен това е избягал от местопроизшествието, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Инцидентът е от 19 юли 2019 година и е станал в землището на село Скутаре. Според обвинителния акт 18-годишният тогава Румен Димитров е нарушил правилата за движение, управлявайки лек автомобил "Фолксваген Голф“ по околовръстното шосе на Пловдив, като е блъснал Иван Гълев (30 г.) от Раковски и след това е избягал от местопроизшествието.

Трупът на загиналия е открит няколко дни по-късно, а поради горещите атмосферни условия разложението на тялото е било в твърде напреднал етап.

Подсъдимият Румен Димитров се изправи днес пред съда, а в залата бяха още 10-ина свидетели по делото, както и вещи лица, изготвили няколко съдебно-медицински експертизи. Липсваха обаче и тримата адвокати на Димитров, които предварително бяха изпратили документ, че са в отпуск.

Поради тази причина логично не бе даден ход на разпоредителното заседание. Следващ такъв опит ще бъде направен на 27 септември от 9,30 часа.