Част от авариите по топлопреносната мрежа във Велико Търново са отстранени. Това заявиха за "Фокус“ от Топлофикация. Сред адресите, на които според дружеството вече няма проблем е и Професионалната гимназия по електроника "Александър Попов“. Директорката Нели Николова на школото обясни за "Фокус“, че от служители на дружеството са я уведомили, че повредата е отстранена, но инсталацията няма как да се напълни в рамките на днешния, дори вероятно и на утрешния ден. Така температурата в класните стаи остава ниска, но не и под нормите. Помещенията се отопляват с различни алтернативни уреди на ток. Вероятно в началото на следващата седмица проблемът ще е изцяло решен.

От Топлофикация заявиха, че парното и топлата вода са пуснати почти навсякъде. Към момента засегнати адреси остават: ул. "Деню Чоканов" №1, ул. "Деню Чоканов" №5; ул.“Никола Габровски“ №28, ул. "Васил Левски“ №19, "Васил Левски“ № 27, "Васил Левски“ № 29; ул. "Тодор Светослав“ №17; Хотел "Алегро“; РЗИ – Велико Търново, Общинското ученическо общежитие "Колю Фичето“, Регионален център за ПППО, Професионална гимназия по моден дизайн, Областна администрация Велико Търново, "КИДАТ ГРУП“ ЕООД.

"Екипите на дружеството работят усилено за ликвидиране на повредите и за възстановяване на отоплението в най-кратък срок. По повод възникналите аварии заявяваме, че това не е извънредно положение и всяка зима се случват подобни повреди по трасетата. Топлоцентралата работи нормално, а възникналите аварии са локални като незабавно са предприети мерки за отстраняването им. Засегнатите абонати ще получат компенсации. Извиняваме се за причиненото неудобство“, казват още от дружеството.