17-годишно момче загина на място след поразяване от токов удар в Рудозем. Това съобщи за "Фокус“ окръжният прокурор на Смолян, Недко Симов. Води се досъдебно производство по случая.  

"Сигналът за намерения труп на младежа в близост до електрически стълб в покрайнините на Рудозем е подаден малко преди полунощ на 3 септември. От първоначалния оглед на мястото се установява, че има следи от електрическо изгаряне. След направената аутопсия, вещото лице е заявило, че причината за смъртта е поразяване от електрически ток. Това е довело до причиняване на увреждания на органите, които са несъвместими с живота“, поясни прокурор Симов.

Той уточни, че на място на инцидента в момента на нещастния случай не е имало очевидци. "Момчето е било с приятели, които са били наблизо в сграда, но не са били със загиналото момче, когато то е излязло навън. Все още се провеждат разпити. Приятелите на момчето са го намерили малко по-късно, когато са видели, че лежи безпомощен до електрическия стълб и са подали сигнал. Веднага на място е пристигнал екип на РУ – Мадан с разследващ полицай“, отбеляза окръжният прокурор на Смолян.

Поради липса на очевидци тепърва с косвени доказателства и със съответните експертизи, ще се установява как точно се е стигнало до причиняването на смъртта на 17-годишния младеж.

Прокурор Симов подчерта, че когато младите хора поемат рискове, те трябва да бъдат много премерени и винаги да се дава сметка за безопасността. "Гарантирането на живота и здравето винаги трябва да е първо място. Младежите за съжаление се увличат и факта, че някой тръгва да се катери по електрически стълб говори, че рискът е абсолютно неоправдан. Дано младите хора да се дават сметка, че техните игри и увлечения трябва да бъдат разграничени от безумните опасности, които предприемат“, каза още прокурор Симов.