Задържане под стража получи мъж, блъснал полицейски автомобил. Това постанови Окръжният съд в Шумен, като делото бе по искане на държавното обвинение, което настояваше за промяна на първоначалната мярка за неотклонение, която беше "домашен арест“, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

27-годишният К.К. от Нови пазар, бе привлечен към наказателна отговорност, защото блъснал с колата си полицейски автомобил. Освен че вследствие на катастрофата са настъпили значителни материални щети по возилото, е и пострадал полицейски служител. Освен това виновният шофирал след употреба на алкохол. Дрегерът отчел концентрация от 1,51 промила в издишания въздух.

Протестът на Районната прокуратура в Шумен беше внесен в съда с искане за налагане на най-тежката мярка спрямо К.К. след като той беше оставен под домашен арест от Районния съд. В подкрепа на искането на наблюдаващия случая прокурор бе фактът, че той нарушил мярката си за неотклонение само часове след като тя му бе определена.

27-годишният бе задържан на 5 декември 2023 г. Определението на Окръжния съд в областния град не подлежи на обжалване и е окончателно.