Тодор Марков, който вчера бе задържан за съучастието си при жестокия бой в "Изгрев" през миналия уикенд се оказа подсъдим по още едно съдебно производство, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Този път Марков е обвинен за това, че през ноември 2022 година на ул."Солунска" е блъснал Мария Георгиева на пешеходна пътека, предаде репортер на Plovdiv24.bg.



По-рано днес трябваше да бъдат разпитани свидетелите и вещите лица по случая. Секунди след началото на заседанието подсъдимият Марков не се яви в зала, а изявлението на защитникът му изненада всички.

"Вчера около 19 часа потърсих клиента си по телефона, но той не вдигна. Свързах се с брат му и той ми каза, че на 13 юли е бил задържан за сбиване в "Изгрев". Задържан е за постоянно в ареста", каза той. 

Липсата на подсъдимия Марков е процесуална пречка и се наложи делото да бъде отложено за 16 октомври. 

Припомняме, че инцидентът се е случил около 18:00 часа на 28 ноември 2022 година в квартал "Христо Смирненски". Денят е бил дъждовен, а пътят - мокър. Мъжът е управлявал товарен служебен автомобил "Мерцедес Спринтер“, когато Георгиева е тръгнала да пресича. Подсъдимият се е движил с около 45 км/ч и видял пресичащата в последния момент, набил спирачки, но не могъл да предотврати сблъсъка. 

Според автотехническата експертиза бусът е блъснал пешеходката със скорост 40 км/ч. На 6 декември 2022 Георгиева е починала от тежка гръдна травма.