Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и на престъпленията, свързани с изборното законодателство, е проведена на 09 октомври т.г. територията на област Монтана. В акцията са участвали екипи от охранителна, криминална и икономическа полиция, пътни полицаи, служители на Зонално-жандармерийско управление – Монтана, Държавно горско стопанство, Комисията за защита на потребителите - Регионална дирекция Монтана, Областната дирекции по безопасност на храните и Регионална инспекция по околната среда и водите.

В хода на операцията са разкрити 16 престъпления, свързани с конвенционалната престъпност. Задържани са 6 лица. Образувани са 9 преписки за закононарушения, които нямат отношение към изборния процес и 7 досъдебни производства. Извършени са проверки на 33 обекта - заложни къщи, фирми, офиса за бързи кредити, пунктове за черни и цветни метали и автоморги. При осъществения контрол на пътя са проверени 169 автомобила и 202 човека. Съставени са 39 акта за установени административни нарушения и 41 фиша по ЗДвП. 

В резултат на проведената специализирана полицейска операция са намерени и иззети незаконно притежавана пушка, боеприпаси и насипен тютюн от частен имот в село Крива бара.

Служители на РУ Берковица са задържали 21-годишен берковски жител за притежание на наркотични вещества, като от жилището му са иззети 138 грама от така нар. "чай за пушене“.

При полицейски проверки в три хранителни магазина във Вършец и Лом са намерени и иззети тетрадки с имена на хора и парични суми срещу тях. Случаите са докладвани на Районна прокуратура – град Монтана.