Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и противодействие на конвенционалната престъпност се провежда в момента на територията на ОДМВР-Сливен.

В проверките са включени екипи на охранителна, пътна полиция, икономическа и криминална полиция, Зонално жандармерийско управление - Бургас, както и служители на РДГ.

Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Паралелно с това са изградени КПП-та около общинските центрове и някои по-малки населени места в областта, на които се проверяват влизащите и излизащи превозни средства.

До момента са задържани 8 лица за различни престъпления. Проверени са търговски обекти, като от 2 магазина в селата Градец и Жеравна са иззети тетрадки с имена и записани парични суми срещу тях. В тази връзка три жени са отведени в РУ-Котел за разпит.

Разкрити са кражби от частни имоти в селата Пъдарево и Градец. Образувани са бързи производство срещу неправоспособен водач и водач с алкохол над 1.2 промила. В 3 имота в село Градец са иззети дърва за огрев без документи за произход. В град Сливен в кв. Надежда са иззети около 50 пакетчета, съдържащи вещество, което е реагирало положително на теста за наркотици. Проверките продължават.