Кметът на София Васил Терзиев реагира остро срещу изнесените днес от общинските съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев и Мирослав Боршош твърдения за по-скъпите антипаркинг елементи и предпазни парапети в сравнение с периода, когато столицата е била управлявана от Йорданка Фандъкова, предаде репортер на "Фокус".

"Златен град, златни колчета, златни ограждения. Вижда се за пореден път едно упорство да се измислят някакви проблеми, да се отклонява общественото внимание от големите проблеми, които трябва да решаваме и от големите решения. Колегите пак се занимават с техните измислени теми. Всеки ден е едно и също. Вече не смогваме да им правим fact check на всичките неща, които те изсипват в публичното пространство. Имат трибуна - използват я, но се надявам да се види, че е са абсурдни нещата. 

Всеки ден ние трябва да се обясняваме за проблеми, особено за грешки, които те са направили и за проблеми, които те са създали. И после питащ защо Терзиев, администрацията и общинските съветници не са решили тези проблеми. Не стига, че си ги създал ти проблемите, а си достатъчно нагъл, за да питаш - защо не решаваме тези проблеми, а ние всъщност ги решаваме всеки ден", заяви васил Терзиев.  

Припомняме, че по-рано днес кандидатът за народен представител Георги Георгиев и общинският съветник Мирослав Боршош от ГЕРБ-СДС на брифинг пред журналисти заявиха: "София вече е градът на златните колчета и парапети", във връзка с поставените антипаркинг елементи и предпазни парапети на територията на Столична община. 

На свой ред Борис Бонев също взе отношение по темата, като каза, че ГЕРБ са "лъжци и манипулатори“.

"ГЕРБ са лъжци и манипулатори. Това, което беше изнесено от тях не е вярно. Сравнявани са числа от договори през 2019 г. със съвремието и знаете, че за тези пет години инфлацията, цената на материалите, цената на труда се повишиха значително. Но по-интересното е, че това е оферта, дадена от общинското предприятие "Софинвест“, чието предишно и сегашно ръководство беше избрано от ГЕРБ. Така че, ако от ГЕРБ имат въпроси за цените, да се обърнат към хората, които сами си назначиха на ръководни длъжности в тези дружества. Същото се отнася и за колчетата, но отново могат да попитат ЦГМ, където също си назначиха старото и новото ръководство, да питат защо са такива цените и офертите", каза Борис Бонев

По думите му по-малко от две седмици до парламентарните избори ГЕРБ използва всяка една възможност, за да плюе по управлението на София.

"Повдигат фалшиви теми и се опитват да ги превръщат вновини. Това, което те правят е едно долна, една гнусна пропаганда, нещо в което те са изключително  добри. Време е да променят начина си на работа и тактиката си, както и начина си на мислене. Защото сега това са хора, които знаят да бъдат само деструктивни и да плюят по всичко. Ние решаваме проблемите наследени от тях“, каза още Борис Бонев.