Новоизбраният кмет на столицата Васил Терзиев предупреди за нова интернет измама. Терзиев написа в своята Facebook страница за фалшива анкета, която "набира" кадри за общинската администрация на София. 

Терзиев призовава потребителите на интернет пространството да не попълват данните си във въпросната анкета. По думите му те ще бъдат "обработени и използвани за користни цели".  

"В социалните мрежи се разпространява фалшива анкета с неясен източник, с която се набират “кадри за общинска администрация" в София. Важно - моля Ви да не попълвате тази анкета, защото данните, които предоставяте, най-вероятно се събират и обработват незаконно и могат да бъдат използвани за користни цели", написа той.

Новоизбраният кмет на София категорично се разграничи от циркулиращата анкета. Според него това са "спекулации на гърба на институциите, които уронват авторитета и доверието в тях". 

Терзиев написа още, че тепърва ще се запознае с работещите в администрацията и увери, че всички нови назначения ще бъдат направени съобразно закона. 

Припомняме, че утре се свиква първото заседание на Столичния общински съвет, където Васил Терзиев ще положи клетва като кмет на София, а заедно с него и районните кметове на кметства и новите общински съветници.