Проведох ползотворна среща с посланика на Швейцария Н. Пр. Раймунд Фурер. Обсъдихме важни теми, по които обмяната на опит може да бъде изключително ценна за София. Това заяви кметът на столицата Васил Терзиев в личния си профил във Facebook.

Кметът Терзиев сподели и някои от акцентите:

- Институтът INSAIT като успешен пример за сътрудничество.

- В управлението на природните ресурси можем да почерпим опит за развитието на Витоша и минералните извори, които могат да превърнат София в атрактивна дестинация за зимен и спа туризъм. Това ще бъде част от целта ни да отворим икономиката към компании на световно ниво.

- Развитие на двустранна програма за споделяне на добри практики в борбата с корупцията.

- Говорихме и за инвестициите в устойчива икономика. - Целта София да стане въглероднонеутрална до 2030 г. трябва да се постига с последователни действия.

- Дигитализацията е един от белезите за модерната и прозрачна администрация.

Споделих плановете ни за рекордни инвестиции в дигитализацията на общината и как ще създадем до края на годината мобилно приложение в услуга на гражданите.

- Споделих и намеренията ни да създадем цялостна стратегия за градско планиране и развитие на крайните райони.- Пълноценното включване на гражданите във взимането на решения е модел на комуникация, който ще наложим. - Включването на компании и граждани в доброволчески инициативи е политика, която допълнително ще стимулираме.