Заради липса на кворум насрочената за днес извънредна сесия на СОС не се състоя. В залата присъстваха само 25 общински съветници. Всички останали бойкотираха заседанието и не дойдоха с мотивите, че сесията е свикана незаконосъобразно. По-рано днес групата на БСП и общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера излязоха със становище по медиите, че днешната сесия на СОС е незаконна. Извънредното заседание на Столичния общински съвет беше свикано от председателя Цветомир Петров във връзка с доклад на кмета Терзиев за връщане за ново обсъждане на решение за назначаване ръководства на шест общински търговски дружества.

Колегите са фокусирани върху проблемите на София, така че им е простено, че избраха пясъка, слънцето и фрапетата вместо да дойдат и да минем отново през дискусията за назначенията, които, както се вижда, за съжаление, са много политически. Това заяви Васил Терзиев след проваленото заседание, предаде репортер на "Фокус".

Той обаче призна, че борбата продължава.

"И докато повечето назначения са политически, а не професионални, не на базата на компетентност, не на базата на умения, за да се управляват тези толкова важни активи за града, тези дружества, вместо да носят пари в бюджета на София, ще бъдат едни дупки, които ние ще трябва да пълним с нашите пари, което не би трябвало да бъде така. Такова е поне нашето разбиране - как трябва да се управлява отговорно. Явно се разминаваме. Ние ще продължим с всички действия, които имаме като възможности да не приемем това решение, което смятаме, че е изключително вредно за софиянци и което ще има дългосрочни последствия. 

Така че борбата продължава, но е разочароващо, че за пореден път за големите теми няма интерес, има удобно мълчание, има епизодични коментари по Facebook, но няма присъствие, няма отдаденост за решаването на проблема на града. Ние ще продължим да защитаваме интересите на софиянци и на това как се управляват техните пари, защото това е много голям ресурс. Чакаме да мине отпускарския сезон и отново да се потопим в дебрите на политиката в СОС", добави Васил Терзиев.