Огромен учебен корпус, административна сграда, малък и голям физкултурен салон, спортни площадки, паркинг, велостоянки, но без общежитие - това е записано в техническото задание за новата сграда на Математическата гимназия, обясни в кулоарите на Общинския съвет заместник-кметът Владимир Темелков, предаде Plovdiv24.bg

Амбицията на община Пловдив е още в настоящия мандат този проект да бъде завършен. Обществената поръчка ще бъде пусната за съгласуване следващата седмица, като процедурата ще отнеме 2-3 седмици. 

"Ще бъде пусната поръчката за целия комплекс. Ще стане мегапроект, какъвто Пловдив заслужава. Най-вероятно ще търсим пари от държавата и от Европа, за да завършим проекта в този мандат" - допълни Темелков. 

Поръчката за изграждането на комплекса на МГ ще бъде обявена на инженеринг, което в този случай според заместник-кмета ще бъде от полза в съкращаването на срока за строителство и обзавеждане. Контролът ще бъде стриктен и съгласно техническото задание, в чиито 70 страници се описва от-до всичко, включително общите части сантиметър по сантиметър. 

Изграждането щге струва около 25-30 милиона лева с ДДС, като строителството ще се извърши на три етапа - първо самото училище, след това административната сграда и т.н. 

Обществените поръчки за другите две училища - СУ "Св. Патриарх Евтимий" и ОУ "Княз Александър I" също са готови, но в момента се оглеждат всички детайли в документацията, преди да бъдат обявени.

Подробности - в прикаченото видео!