Общинският драматичен театър в Кюстендил организира поредица от постановки през месец октомври, съобщи за "Фокус“ Дима Укалска, началник на отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. Новият сезон стартира тази вечер от 19.00 часа. В голямата зала ще бъде представена "Антигона“ по Жан Ануи, режисьор е Александър Морфов.

На 14 октомври жителите и гостите на Кюстендил ще имат възможност да се насладят на мюзикъла "Принцът", представен от  Арт Студио “Трупата" и Вокална група "Калпазани". Един различен прочит на приказката за "Пепеляшка“, който проследява познатите събития през погледа на самия Принц. Перипетиите и различните страни на любовта, между Пепеляшка и Принцът, но и между останалите персонажи, са основна тема на комедийния мюзикъл за деца и възрастни, където събитията претърпяват неочаквани обрати.

На 16 октомври в театралната зала ще бъде представен авторският спектакъл на Орлин Дяков – "Роднини“. За малките почитатели на театралното изкуство са дните между 23 и 27 октомври. В камерната зала ще се играе "Огнивото“ по Ханс Кристиян Андерсен, режисьор – Валентин Владимиров. Гостува Държавен куклен театър – Габрово.

Венцеслав ИЛЧЕВ