Национален фестивал на аматьорските театри предстои в Горна Оряховица. Градът ще е домакин на четвъртото издание на "Камъка“ - състезание за любители, които показват на голяма сцена неоткрити до момента таланти, предаде кореспондент на "Фокус“. През тази година форумът, който се организира от НЧ "Напредък“ с подкрепата на Общината, ще се проведе в дните от 4 до 8 октомври. Инициатор на проявата е Младежки театър "Алтернатива" с ръководител Симеон Христов.

В програмата са включени 16 постановки. И този път актьорите ще са разделени в две възрастови групи – до 19 години и над 20 години.

Заглавията, които ще бъдат представени в първата са девет, а във втората – шест. В Горна Оряховица очакват над 200 театрали от осем области – София, Русе, Добрич ,Стара Загора, Пазарджик, Габрово, Велико Търново и Сливен.

Изпълненията ще оценява жури с председател актьорът Веселин Плачков и членове – Иван Евстатиев – актьор от МДТ "Константин Кисимов“ и Иван Великов – дългогодишен актьор и организатор художествена самодейност в Младежки театър – Горна Оряховица.

За най-добрите са предвидени статуетки, дипломи и премии.

Входът за всички представления е свободен, а мястото е сцената на читалище "Напредък“.