Теа Арезу от Спортен клуб "Аргус ММА“ е спортист на 2021 година на Казанлък, избрана сред общо десет номинации, предаде кореспондент на Радио "Фокус“ . Тя е Европейски шампион при девойки и завоюва първо място на държавно първенство за жени през 2021 г.

Измежду четири номинации, Отбор на годината

е Волейболен клуб "Казанлък“ - жени. През 2021 година те достигнаха до второ място в държавното първенство при жените и имаха исторически дебют в европейските турнири.

Треньор на годината e Красимир Аладжов от Спортен клуб "Аргус ММА“, подготвил състезатели с европейски и световни титли през 2021г. по ММА.



"Млад спортист“ на 2021 година е Габриела Джамбазова от Клуб по карате "Шори Доджо“ с треньор Илиян Дянков. През миналата година Габриела спечели световна и европейска шампионски титли по карате-до шотокан, мини кадети.

Ще бъдат връчени и специални награди от името на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова за най-добър параатлет на 2021г. на Ружди Ружди и неговия треньор Радостин Тодоров.

За сила на волята, духа и оптимизма бе поздравена Христослава Колева - вицешампион по плуване на Световните игри за хора със Синдром на Даун през 2021г., Балканска шампионка по плуване на 25 метра с треньор Теодора Петкова.

Плакет и грамота получи и Едис Рахим, който завоюва злато на Европейските младежки игри за състезатели с двигателни и ментални увреждания на гюле в Чехия. Негов треньор е Светла Миткова.

Петър Радев, треньор по спортни танци бе удостоен с почетен плакет по случай 70-годишния му юбилей и 30 години професионална дейност към Клуб по спортни танци "Роза“.

Приоритет в политиката на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и нейния екип е подпомагане на детско-юношеските школи за пълноценно физическо развитие на децата и учениците, както и подпомагане на техните участия в регионални, национални и международни състезания и спортни прояви. На територията на община Казанлък развиват своята спортна дейност 41 спортни клуба. Голяма част от тях се финансират ежегодно от общинския бюджет, ползват общински спортни бази, поддържани също от бюджета на Община Казанлък. Тази година в проекто бюджета за 2022 година като субсидии на спортните клубове са заложени 210 хил. лв. За Спортния календар на Общината за 2022 г. са предвидени 47 хил. лв. , а за издръжка на спортните бази - 80хил.лв.

Славяна ГАЙДАРОВА