На 13 юли /събота/ Русе ще се включи в Националната кампания "Футбол с кауза“. В спортен комплекс "Марисан“ /ул. "Димчо Дебелянов“ 1/ в 9 ч. ще бъде дадено началото на благотворителен футболен турнир, който ще се играе в подкрепа на две деца със заболявания.

Във футболните срещи ще бъдат допускани само отбори, които са извършили предварително дарение по някоя от дарителските сметки на Радост Жечкова и Мартин Димитров /или и на двете/, като организаторите ще имат задачата да следят, дават информация и да подсигурят, че всички дарени средства ще бъдат разпределени по равно между двамата.

Минималното дарение, с което желаещите могат да се включат в  турнира, е 50 лв. за частен отбор и 100 лв. за фирмен отбор.

Радост Жечкова е на 16 години от гр. София. През март 2023 е диагностицирана със Сарком на Юинг и поради влошаване на състоянието лечението ѝ е стартирано със спешна операция, последвана от силни химиотерапии, лъчетерапии, ежедневни кръвни изследвания и чести престои в болница, с които семейството няма финансова възможност да се справи.

Мартин Димитров е на 7 години, от с. Новачене, роден е недоносен едва 1200 гр. в края на 26 гестационна седмица, а в последствие му е поставена диагноза Спастична тетрапареза. През юни 2023 г. е извършена операция, но след нея следва дълъг период на рехабилитация, за която са необходими средства, непосилни за семейството. Скоро след това детето губи и баща си, което утежнява допълнително ситуацията му.

За 10-те години от своето стартиране футболната инициатива е събрала близо 400 000 лв. за различни благотворителни каузи.