Татяна Иванова от Добрич направи още една стъпка към осъществяване на своята мечта - да полети в космоса, тя е вече във Флорида за поредно обучение, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. От своя Фейсбук профил Татяна поздрави приятели и фенове: "Поздрави от Флорида, където мечтите се сбъдват“.

Тя участва в програмата за кандидат - астронавти на НАСА. Advanced PoSSUM Space Academy във Флорида е практическа програма, предназначена за напреднали студенти от гимназията и бакалавърска степен, които се интересуват от изследвания в горната част на атмосферата, биоастронавтика, научна комуникация и операции на човешки космически полети. Татяна Иванова е студентка в СУ "Климент Охридски“ специалност "Инженерна физика“.

Тя вече е преминала през два учебно-тренировъчни лагера по модел на НАСА – в Измир, Турция и Хънтсвил, Алабама (САЩ). Преди да отлети за Щатите Татяна Иванова даде своето съгласие да помага в Министерство на иновациите и растежа, за да бъде ускорен процеса и България от асоцииран да стане пълноправен член на Европейската космическа агенция, което ще позволи на млади българи като нея по-лесно да сбъдват мечтите си в сферата на космическата индустрия.



Жулиета НИКОЛОВА