Таня Светлинова ще бъде говорител на Районната избирателна комисия – Смолян, предаде "Фокус“. Решението бе взето на първото заседание на Комисията в родопския град.

Светлинова е секретар на РИК в 22-ри изборен район Смолянски за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври, а на предходните избори през юни, тя беше неин председател.

На първото заседание на РИК – Смолян са взети общо 10 решения. Сред тях са Приемане на вътрешни правила за входящата и изходяща кореспонденция и документация на Районна избирателна комисия, Определяне срока за подаване на документи за регистрация на инициативните комитети за участие в изборите за народни представители на 27.10.2024г. и за определяне срока за подаване на документи за заличаване на регистрацията им, Определяне на зам.-председател на РИК 22 - Смолян, който да ръководи заседанията на РИК 22 – Смолян при отсъствие на председателя, Създаване на работни групи към РИК - Смолян във връзка с произвеждане на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. и други важни за работата на Комисията решения.