Талантливи деца от Брегово участват в необичаен урок "Обич за обич", предаде репортер на "Фокус“. Тази вечер, в големия салон на Народно читалище "Развитие 1897 г.“, в граничния град пред публика ще се проведе поредния открит урок на проф. Венелин Терзиев с учениците от Средно училище "Св. св. Кирил и Методий“ , каза за "Фокус“ директорът на учебното заведение Илиана Кръстева. Това е третия от общо дванайсет открити урока, които проф. Терзиев ще изнесе. Основната цел на необичайните уроци е да се стимулират и се даде възможност за изява на талантите на децата на Брегово.

Илияна Кръстева допълни, че темата на урока "Обич за обич" ще премине под формата на концерт-с гости и разбира се ученици, които ще рецитират стихове на големи български поети, ще пеят и танцуват.

Специален гост на открития урок ще бъде певецът Деян Неделчев, който изпълнява песента "Обич за обич". Двукратният носител на наградата "Златният Орфей" ще изпълни тази песен заедно с ученици от първи, втори и трети клас от бреговското училище, каза още Кръстева. Децата, заедно с певеца, ще изпеят 

песента "Като лъвовете", по текст на Влади Априлов.

Откритият урок "Обич за обич" се провежда под патронажа на кмета на Брегово Илиян Бърсанов и с благословията на Негово Високопреосвещенство видинският митрополит Даниил и със съдействието на Народно читалище "Развитие 1897 г.“ – Брегово.