Много ясно трябва да кажем нещо - и на Тодева, и на Терзиев, и на техните началници, въпреки опитите за саботаж, докладът, който сме внесли за референдум, за Паметника на съветската армия, ще бъде гледан в СОС. Ние започваме консултации с другите политически групи не само да бъде гледан, а да бъде и приет, защото според нас софиянци заслужават техният глас да бъде чут. Това заяви по време на брифинг Иван Таков от БСП-София, предава "Фокус".

"Време е да престанат да говорят от името на гражданите - нека да ги чуем те какво мислят. Много е важно да видим кога е искрен кметът. Ние ще настояваме тази процедура да бъде доведена до край и гражданите да кажат своите доводи. Всички доклади към момента остават блокирани - кой има полза от това нещо", попита Таков.

Той се обърна към кметът Терзиев със следното: "Бих помолил г-н Терзиев да отиде при неговата съпартийка г-жа Тодева и да обясни на българските граждани и на софиянци защо седмици наред няма да има работещи комисии в Столичния общински съвет, няма да може да бъде гледан бюджетът. Десетки, ангажирани в сферата на общинската икономика, общинската администрация няма да получат увеличение на заплатите".