На 29.06.2024г., Петровден, град Своге чества своя празник с голям събор. Тази година празникът съвпада с 60-годишнината от обявяването на Своге за град, опазил културно-историческото си наследство, съхранил паметта на миналото, дишащ и здраво стъпил в настоящето и отправил смело поглед към бъдещето.

Своге е град в Западна България. Той се намира в Софийска област и е на 42 км северно от град София. Разположен е в Искърското дефиле, където се събират границите на 3 планини - Мала планина, Голема планина и Понор. По данни на ГРАО към 15 юни 2023 г. в града живеят 7537 души по настоящ адрес и 7690 души по постоянен адрес.

Както всяка година по това време общинското ръководство подготвя тържествена програма, с която да отбележи празника на града. По случай 60-годишнината от провъзгласяването на Своге за град, за доброто настроение на гостите и жителите на празничния концерт ще се погрижат българският поп-фолк певец и музикант Меди, фолк фурията Татяна, изпълнителите от мъжка фолклорна група "Ограждена" и местните звезди Стан и Иво! Програмата започва от 19:00 часа на централния площад. Заповядайте!

Лора ДИМИТРОВА