Свищовско училище е на път да стане част от групата на Екоучилищата в България. Професионалната държава търговска гимназия “Димитър Хадживасилев" вече е кандидат да бъде вписана в “Зеления кръг". Това потвърди директорката Лиляна Димитрова, предаде кореспондент на “Фокус".

“През изминалата седмица нашата колега Антония Божанова посети националния семинар "Влез в зеления кръг“, който се проведе в София. Kампанията “Влез в зеления кръг" е съвместна инициатива на Девин ЕАД и Българско Движение Син флаг“ за въвеждане на програма “Екоучилища“ в България. Тя има за цел да изгради най-голямата мрежа от Екоучилища на Балканския полуостров и да подготви бъдещото поколение на България като активни граждани, които поемат обществената отговорност за опазване на околната среда. Фокусът са децата, които ще живеят с тези навици. Като родители и учители, ние трябва да създадем навици у децата ни. В училище ние предаваме не само знания, а градим ценности", oбясни Лиляна Димитрова.

Тя допълни и, че всички учители и ученици от гимназията са избрали да са отговорни, съвестни и да мислят за бъдещето, природата и планетата.