Свидетелка разказа пред репортер на Plovdiv24.bg какви са спомените й от фаталната нощ при е станалия побой в парка в квартал "Изгрев".

“Бях там на парка в тази нощ. Мъжете се събират след работа да пият по 1/2 бири и се прибират. Тази нощ останахме малко по-късно, защото беше хубаво времето.

По едно време се появи пострадалият. Дойде с едно шише бира и искаше да седне при нас. Ние не по познаваме, никога не сме го виждали и му казахме да се оттегли. Не сме го обидили. Казахме му да отиде на другата пейка, защото на нас не ни е приятно.

Мъжът започва да ни псува на турски и си тръгна. След 10 минути се появи една черна кола с него, още трима бяха в нея и една жена и налетяха на бой. Опитахме да се защитим. Как ще дойде някой с два ножа и бухалка да ни бие? По-късно дойде полицията.

Заплахите към нас продължават от тях и сега. Питали са големия ни син за мен, защото са чули името ми. Питат комшиите къде съм. Казаха, че този пострадалият живее в някоя от другите махали. На камерите се вижда, как никой нищо не му прави".

Жената сподели, че често в този парк хората се друсат и пият, а полицията не взима отношение. 

"Разбрах, че има операция на главата пострадалият. От нашата страна - има операция на ръката, засегнат нерв, друг е със счупен нос. Моят мъж е с порязана ръка. От наша страна ранините са повече. Няма наказание за другите двама, които са ги удряли. Защо няма наказан и задържани?"