Световноизвестният ютубър, познат като IShowSpeed, пристигна изненадващо в София, а това създаде истински фурор в столицата. Хиляди негови почитатели се събраха пред сградата на Столична община, където инфлуенсърът се срещна с кмета Васил Терзиев.

Дарън Уоткинс  е известен с това, че се появява в различни точки на света и предава приключенията си на живо. 

Включването му от София продължи близо 2 часа и 35 минути.

За това време той посети механа, където опита традиционна българска кухня, магазин за детски играчки, като не пропусна и някои забележителности в София, сред които храм-паметникът "Св. Александър Невски".

Той беше посрещнат в сградата на Столична община, където се срещна с кмета на града Васил Терзиев. В стрийма IShowSpeed и Терзиев разговаряха за страстта им към футбола, като кметът подари на ютубъра златна топка, подписана от Христо Стоичков, и двамата поритаха в кабинета му.

"До преди малко въпросният риташе топка по коридорите на община София, докато кметът Терзиев ходеше след него като фен. После Терзиев го изкара на балкона на кабинета на кмета, откъдето като новоизбран понтиф стриймърът се появи пред хилядите си фенове, покачи се върху парапета зад флага и поздрави тълпата. 170,000 души гледат на живо случващото се в ютюб канала му.

Сега се чудят как да избягат от обсадената от буквално хиляди души община. Такова нещо не е било на нито един политически протест или мероприятие от 2020-та насам", написа във Фейсбук политическият анализатор Кристиян Шкварек по повод визитата на инфлуенсъра.