Общинският съвет на Пловдив одобри създаването на временна комисия, която да обследва строително-монтажните дейности на стадион “Локомотив", предава репортер на Plovdiv24.bg.

Предложението бе прието с 45 гласа "за", 0 гласа "против", а двама се въздържаха.

По време на дебатите думата взе Ерол Садъков, който обясни колко важен за него и голяма част от присъстващите в залата е стадионът на "черно-белите".

"От Фенклуба на Локомотив се свързаха с мен и изразиха опасения, че стадионът няма да е готов за 100-годишнината на клуба през 2026 година. Целта на всички е да работим за реализирането на проекта за нов модерен стадион, който да отговаря на традициите и историята на Локомотив, както и да се разсеят съмненията за некачествено строителство и всичко да се случи по график.", допълни още общинският съветник.

Освен общински съветници в комисията влизат и експерти от Община Пловдив, външни експерти от Камарата на архитектите и инженерите и представителите на фен клуба - общо 20 човека.

Работата на комисията трябва ще приключи след приключване и на строително-монтажните работи по стадион “Локомотив", както и въвеждане на четирите трибуни в експлоатация.