Общинските съветници в Кюстендил ще проведат редовно месечно заседание, предаде репортер на "Фокус“. Заседанието е насрочено за 14.00 часа в залата на Община Кюстендил. В предварителния дневен ред са включени 21 точки.

Съветниците трябва да гласуват предложение за изменение на действащия правилник за дейността на местния парламент. Внесено е предложение и за промяна в наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на общински жилища. Ще се гласува и годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Плана за интегрирано развитие на Община Кюстендил.

В дневния ред има и точка, касаеща трансформирането на част от целевата субсидия за капиталови разходи в трансфер за извършване на неотложни текущи ремонти на общински пътища, улична мрежа и на общински сгради.

Съветниците ще гласуват вътрешни компенсирани промени по бюджета и финансиране на футболен клуб "Кюстендил. Предвидено е подпомагане на читалище "Ильо Войвода“ – Кюстендил и отпускане на средства за представяне на пиесата "Пепеляшка“. В рамките на заседанието трябва да се определи справедлива пазарна оценка на автобуси, собственост на Община Кюстендил.

 

Внесена е докладна записка за съвместно кандидатстване на Община Кюстендил – водещ партньор, с Община Крива Паланка – Република Северна Македония, Община Невестино, Център за развитие на трети североизточен регион – Република Северна Македония, Кюстендилска търговско промишлена палата и Национална институция Музей Куманово с проектно предложение "Трансгранична атрактивност – интелигентен туризъм в регион Кюстендил – Крива Паланка – Невестино“ в рамките на първата покана по Териториалната стратегия на програмата България – Северна Македония.