Общинският съвет в Кюстендил ще проведе редовно заседание. Това съобщи за "Фокус“ Иван Андонов, председател на местния парламент. Заседанието е насрочено за 14.00 часа в залата на общинска администрация. В предварителния дневен ред са включени 17 точки.

Съветниците трябва да одобрят Община Кюстендил да се възползва от възможности за финансиране на общински зоологически градини чрез програма "Околна среда“ 2021-2027. Ще бъде разгледано предложение за  кандидатстване с проектно предложение по процедурата "Екологосъобразна мобилност“ по Национален план за възстановяване и устойчивост. В дневния ред са включени за одобрение и две проектни предложения  -"За по – добро бъдеще“ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 година; "Подкрепа“ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 година. Съветниците ще разгледат и докладна записка, касаеща  кандидатстване с концепция за проектно предложение по Териториална стратегия от програмата Интеррег България – Северна Македония 2021-2027 година.

На заседанието ще се дискутират предложения за отпускане на финансова помощ, допълнително обучение на ученици, промени в правилника за работа на Комплекса за социални услуги и други.

Венцеслав ИЛЧЕВ