Съветници от групата "Справедливост за Видин“ заявиха, че винаги са били и продължават да бъдат опозиция в  Общинския съвет (ОбС)-Видин и никога не са били част от управляващото мнозинство, което стои зад кмета Цветан Ценков от избирането му през 2019 г. до днес. Това заяви на пресконференция в Националния пресклуб на БТА във Видин председателят на групата "Справедливост за Видин“ Димитър Велков. Той участва в пресконференцията заедно с общинските съветници от групата Борислав Василев  и Людмил Димитров.

Съветниците отговориха публично на отправените от кмета Цветан Ценков към тях обвинения, че бойкотират вземането на важни за община Видин  и гражданите решения. Димитър Велков класифицира като "безобразни лъжи“ тезата на видинския кмет, че " няма да се асфалтират улици в града и селата, защото лоши общински съветници са бойкотирали заседанието на ОбС на 12 юли“. Неговото становище бе публикувано официално от Община Видин.

Съветниците обясниха, че заседанието не е бойкотирано, а просто не се е провело защото не е имало кворум и е било отложено.

Димитър Велков разясни, че решението за асфалтирането на улици е прието на заседание на ОбС на 27 февруари т.г.  и поименния списък за  ремонтите им е бил включен  в капиталовите разходи на общината още преди пет месеца. Затова и твърденията, че ремонтите се провалят, заради  отмененото заседание са "откровена лъжа“ от страна на видинския кмет, който " вече е започнал своята предизборна кампания“.

Съветниците се обърнаха към гражданите на Видин, че " ако улиците им останат не ремонтирани, отговорността е единствено и само  на кмета, защото не изпълнява решението на ОбС от февруари и вече пет месеца не е направено нищо.“ Те категорично отхвърлиха обвинението, че за това е виновна опозицията.

На пресконференцията Борислав Василев, зам.-председател на ОбС обяви, че след като в законовия тридневен срок председателя на видинския общински съвет Генади Велков не е уведомил съветниците за внесеното от осем съветника предложение за свикване на референдум за два спорни общински имота и искането за смяна на собствеността,те официално днес ще ги информират.

Димитър Велков обяви също, че сдружението "Справедливост за  Видин“ ще участва в предстоящия местен вот и ще издигне своя кандидатура за кмет на Община Видин. Ще разчитат на подкрепата на гражданите на дунавския град и на широка политическа подкрепа.