Заседанието на Общинския съвет в Кюстендил, което е 50-о юбилейно, започна с равносметка на част от общинските съветници, предаде репортер на "Фокус“. Общинският съветник Невенка Панчева посочи, че през този мандат са приети много важни решения. "Някои от тях бяха много оспорвани, отлагани, много изказвания, стигахме и до конфликти, но в крайна сметка в конфликтите се раждаха добри решения. Има една стара българска поговорка, че човек, ако иска да стигне бързо – тръгва сам, ако иска да стигне далеч – тръгва с другиго. В тази връзка благодаря на общинската администрация, на зам.-кметовете, на кметовете на малките населени места, с които работихме много добре“, каза Невека Панчева. Тя отправи и пожелание към кандидат-съветниците – да бъдат упорити, да вървят след обещанията си и да ги изпълняват.

Общинският съветник Йордан Тодоров посочи, че през изминалите четири години е запазен колегиалният тон, въпросите са решавани съобразно правилата и етиката. Съветникът Димитър Велинов също благодари на колегите си и на администрацията за това, че са поставили благоденствието на кюстендилци на първо място. "Нека оставим лошото зад гърба си. Всеки от нас може да покаже това, което е направил до сега“, каза общинският съветник.

Инж. Огнян Атанасов заяви, че е изненадан от това, че сбогуването се случва в момента – 18 септември. "Ако някой има притеснения, кандидатите за общински съветници нека да спазват добрия тон и да не бавим нашите съграждани“, коментира Огнян Атанасов. Той призова да се свика още една сесия, през месец октомври.

Сесията тръгна и с черпене от страна на общинския съветник Кирил Станчев, който е сключил граждански брак.

Венцеслав ИЛЧЕВ