Парите за селищата в общината не са разпределени нито прозрачно, нито честно. Това обявиха днес общинските съветници от групата на ГЕРБ във Видин, които отказаха да подкрепят бюджета на общината за т.г., предаде репортер на "Фокус". Като пример за некоректно разпределение на средства бе дадено село Буковец, където живеят над 600 жители, но то ще получи толкова пари, колкото и селище със 120 човека.

Раздаването на общински пари по неясни критерии беше само един от аргументите, с които съветниците от ГЕРБ обясниха своя вот. В отговор от общинската администрация заявиха, че може би някога, в бъдеще, и да помислят за подобни проблеми, каквито имат жителите на Буковец, съобщават от пресцентъра на партията в дунавския град.

Неясни засега остават и отговорите на другите въпроси, които съветниците от ГЕРБ отправиха в четири питания към кмета, който отсъстваше от заседание.

"Кога ще продължи строителството на булевард "Панония" и до кога е крайният срок за изпълнение на строителството?", попита от трибуната общинският съветник Валери Димитров и настоя ръководството на общината да обяви, какви средства са платени на изпълнителя, за каква свършена работа, както и дали са наложени санкции.

От групата на ГЕРБ поискаха обяснение по какъв начин са определени необходимите средства за извършване на ремонти на улиците от населените места на територията на общината? Има ли изготвени количествено стойностни сметки за тях, подготвени проекти или общината предвижда да бездейства до изтичане на първото 6-месечие на т.г., за да може след това да прехвърли част от капиталовите разходи за текущи ремонти и  ремонтите на улиците да бъдат изпълнени без проекти.