За да се възползвате максимално от услугите на "Топлофикация – ВТ“ през новия сезон, преди началото трябва да сте приключили всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация на сградата, припомнят от дружеството, предаде кореспондент на "Фокус“.

Освен това мрежата трябва да е пълна и изцяло проверена /по всички апартаменти/.

Експертите допълват, че преди напълване на вътрешната отоплителна инсталация трябва да се отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да не се налага допълнително допълване и обезвъздушаване на отоплителните тела и на вътрешната отоплителна инсталация след пускане на отоплението.

"Обезвъздушаването на ВОИ се прави от упълномощеното лице за работа с абонатната станция в сградата. В сгради – етажна собственост, в които вътрешната отоплителна инсталация не е напълнена, поради продължаващи ремонти в някое от жилищата, отоплението няма да бъде включено. В този случай умоляваме потребителите да изпратят заявление за отложено включване на отоплението“, подчертават от ТЕЦ-а.

Освен това изрично напомнят, че включването и изключването на отоплението в абонатната станция, посредством отваряне и затваряне на спирателната арматура (кранове) към топлопреносната мрежа се извършва само от от служители на "Топлофикация – ВТ“ АД. Боравенето с тези арматури от неоторизирани лица може да доведе до смущения и аварии в работата на топлопреносната мрежа, които да се отразят и върху други клиенти на дружеството. В случай на високи външни температури е достатъчно за се затворят радиаторните вентили, автоматичното управление на абонатната станция ще понижи мощността и съобразно това.