Зимният сезон в Пампорово ще бъде закрит този уикенд със зрелищно шоу със спускане по снежните писти с бански костюми. Това съобщиха от курорта. На мераклийското закриване на снежен сезон 2021-2022 в Родопите е посветено уникалното и първото по рода си на нашите географски ширини събитие: BIKINI SKI & BOARD FEST & CONTEST 2022 PAMPOROVO.

Събитието е вдъхновено от красивите ски и сноуборд инструкторки по пистите и привлекателните гости в курорта и като цяло от чаровните родопчанки и родопчани.

Последният уикенд в съботния ден на 9 април ще има шествие със ски и сноуборд от връх Снежанка по зелената туристическа писта N 6 до хижа "Студенец“ по бански костюми, плувки, плавници, шнорхели, плувни шапки, хавайки, халати, надуваеми патенца, хавайски герданчета, перуки и сърфистко облекло със ски и сноуборд, телемарк, шейни, чук и гек и ски боп, snow bike.

Организаторите споделят, че най-хубавото е, че Родопите са най-меката и блага планина с мек климат, с полезен йонизоран въздух с полезна фитонцидна наситеност, с блага температура и полезен за въздушни бани климат. Тук е мястото, което е натурален климатолечителен санаториум на открито.

В програмата ще има участие и теглене на томбола с награди и Конкурс Мис банСКИ ПАМПОРОВО и Мистър банСКИ ПАМПОРОВО и други специални награди от журито на конкурса.

Благодарение на партньорите на събитието ще се раздават множество награди: ваучери за нощувки, шапки, бъфове, бански, ски, бордове, ваучери за ски обучение, бутилки алкохолни напитки и уникален суджук и др.