Със спектакъла  “C’est ma vie“ /“Това е моят живот"/ продължава Международният театрален фестивал “Лято, кукли и приятели" във Велико Търново. Представлението публиката ще може да види от 11:00 часа днес на сцената на “Арт лято" до Художествена галерия “Борис Денев", предаде кореспондент на “Фокус".

Почитателите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с актьорите Кармен Буланча и Юлиан Буланча. Постановката е от репертоара на Анимо пъпетс студио от Бая Маре (Румъния). Тя е дело на Юлиан Буланча, сценографията – на Кармен Буланча, а музикалната селекция – на Юлиан Буланча.

Оригиналният музикален спектакъл е без думи и е подходящ за цялото семейство! Събитието е с вход свободен.

След представлението отново предстои посещение на изложбата "Сцена и кукли“ на Емелияна Тотева. Експозицията илюстрира яркия талант на сценографа с множество ескизи и проекти на кукли, костюми, маски и декори от реализирани постановки у нас и в чужбина. В изложбата са включени и театрални кукли, сътворени от Емелияна Тотева.

Все още може да се разгледа и ретроспективната фотоизложба "Приятели на "Лято, кукли и приятели“, която е разположена пред факултета по изобразителни изкуства на ВТУ "Св.св. Кирил и Методий“ в центъра на града. В 18 визии е експониран богат снимков материал, който представя участвалите в годините спектакли и театри. В изложбата са фиксирани и представленията, получили наградата на публиката в първите пет издания на фестивала.

В последния ден от фестивала ще има награди, предоставени от приятелите на "Лято, кукли и приятели" от Смарт бейби. За участие в томболата е необходимо да се влезе в техния сайт: www.smartbaby.bg и да се направи регистрация до 27 август. Важно е в полето за "Населено място“ да се попълни "Велико Търново“. За пореден път ще бъдат предоставени награди за трима от зрителите на фестивала.Тегленето на печелившите ще бъде на 31 август на закриването на фестивала във Велико Търново.

Международният театрален фестивал "Лято, кукли и приятели", организиран от куклен театър “Весел", се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата.