Общо единадесет младоженци от града са се врекли във вечна вярност на 7- ми септември през далечната 1974 г., годината, в която Сунгурларе е обявен официално за град. От двете специални събития през настоящата година се навършват точно 50 години. По този повод, в деня, обявен за тържествен /7 септември/ от 18.00 ч. своите брачни клетви ще подновят пет от щастливите семейства, които са се врекли във вечна вярност преди 50 години на същата дата и ще отбележат заедно със своите деца, приятели, близки, съграждани и гости на града своята златна сватба.

Церемонията ще се проведе на специално изградена арка на градския стадион "Сунгурларска долина“, а бракосъчетанието ще бъде извършено от длъжностни лица към община Сунгурларе. Инициативата за тържедтвеното отбелязване на красивия житейски момент е по предложение на община Сунгурларе, която специално за церемонията по бракосъчетаване е подготвила красиви удостоверения, инкрустирани със златна обшивка, символично напомняща за тържествения момент. Красивите и старателно рамкирани удостоверения ще бъдат връчени на двойките от кмета на града, инж. Димитър Гавазов.

Виното, като един от символите на любовта и на града ще бъде неизменна част от празничната церемония. Отлежали бутилки, специална селекция вина, ще придадат допълнителна тържественост на красивия повод. Напитките са старателно съхранявани и произведени преди повече от половин век от мести технолози. Бутилки от отлежалата напитка ще бъдат подарени на съпружеските двойки при церемонията.

Всеки, който има желание да бъде част от "златната“ церемония и пищните тържества по повод обявяването на Сунгурларе за град е добре "дошъл в долината на лозите. Тържествата започват още на 6- ти септември с връчване на отличия "Почетен гражданин“. Церемонията е предвидена за 19.00 ч. на открита сцена на градския стадион. Тържествената програма в същия ден продължава с изпълнение на танцьорите от клуб по спортни танци "Импулс Пазарджик 2008“ и ще завърши с празничен концерт с участието на Цветелина Грахич.