Видинският Административният съд (АС) насрочи общо дело по две жалби от ПП ГЕРБ, чрез Александър Матеев, като кандидат за кмет на Община Видин, кандидат за общински съветник и координатор на партията и по ПП “Има такъв народ“, чрез Милен Милчев, представляващ партията и неин областен координатор, против решение на Общинската избирателна комисия (ОИК)-Видин.

Искането на жалбоподателите е за обявяване на избора на общински съветници на 29 октомври в община Видин за недействителен, съобщават от АС-Видин. Изборът е недействителен поради допусната техническа грешка, грешка в пресмятането, неправилно определена общинска избирателна квота и преференции, и връщане на книжата на ОИК - Видин за обявяване на действителните резултати, е посочено в жалбите. Делото е насрочено за 16 ноември.

АС -Видин е образувал и дело по жалба на кандидат за кмет на кметство Слана бара. Жалбоподателят оспорва решение на Общинската избирателна комисия във Видин, с което е обявен и избран друг кандидат за кмет на кметството. Делото е насрочено за утре, 15 ноември, съобщават от съдебната институция.